Renova symposion
2009-5-1

Op het conferentieoord Renova in Bilthoven komen leden en leerlingen van het Lectorium Rosicrucianum regelmatig een weekend bij elkaar om inspiratie en kracht op te doen voor innerlijke vernieuwing. De bijeenkomsten in de grote tempel staan daarin centraal.

Het landgoed Renova heeft een omvang van zo’n 50 hectare en bestaat voor een belangrijk deel uit bos, akkers en tuinen. De omgeving en de sfeer nodigen uit om in rust, weg van het drukke maatschappelijke beweeg, te bezinnen op de gnostieke opdracht.

De basis voor het conferentieoord werd gelegd in het jaar 1935. De architect H.Th Wijdeveld (1885-1987) bouwde toen in Lage Vuursche een architectenschool die hij ‘Elckerlyc’ noemde.

De Internationale School van het Gouden Rozenkruis kocht Elckerlyc in het jaar 1946. Jaren later werd het conferenferentieoord omgedoopt tot Renova, dat vernieuwing betekent. In de loop van de decennia is Renova uitgebreid en gemoderniseerd.

Het gebouwencomplex van Renova beschikt nu over faciliteiten om weekendconferenties te houden voor maximaal 700 deelnemers.

Belangstellenden kunnen kennismaken met Renova op de symposia die daar twee keer per jaar plaatsvinden.

Artikelen